Av glädje bygger vi musik

Vi fick ett väldigt roligt besked för ett tag sedan. Föreningen Ta sats, en ideell förening som verkar för effektiv och hållbar integration, har utsett oss till föreningens första stipendiater. Fantastiskt roligt. Vi bugar och tackar och gläds över den smickrande motiveringen (se nedan). Vi ser verkligen fram emot att spela på någon av föreningens evenemang.

Genom musicerande, sång och dans sker
integration mellan medmänniskor oavsett
förmåga, bakgrund, levnadsvillkor och ålder. Bandet erbjuder gemenskap samt sprider utan fördröjning glädje och hopp till både dem som deltar och dem som lyssnar och ser på. Lila gatubandet visar på en konkret väg till minskad segregation, med omedelbar effekt, helt i Ta sats anda.

Lira med Lila Gatubandet

Man mår bra av musik, skratt och gemenskap, och detta finns det gott om i Lila Gatubandet. Var med och ha roligt med oss och sprid glädje till dem som lyssnar. Glad musik och härliga människor i en fantastisk, lila mix!

Instrument

Vad vill du bidra med? Alla instrument, sång och även dans platsar i Lila Gatubandet. Bara fantasin sätter gränser. Just nu är vi en härlig blandning av blås- och stränginstrument, dragspel och slagverk, inklusive klockspel och modifierad kaffeburk.

Låtar och repertoar

Pop, rock, jazz eller visor? Det bestämmer vi alla. Varje bandmedlem väljer, i tur och ordning, en låt till repertoaren, så det blir en fantastisk och härlig blandning. Sen är alla med och formar låten gemensamt. Kreativiteten och glädjen flödar när vi övar!

Alla välkomna

Spelare av alla standarder är välkomna – amatörer som proffs, nybörjare som erfarna. Det viktigaste är att vilja vara med, skapa härlig musik och ha roligt. Stämmor skrivs efter din spelförmåga. Vi har plats för dig med!

Övningar

När? 10:00–12:30, 1:a och 3:e lördagen varje månad. Se kalendern HÄR.

Var? Kronohäktet vid Tingstorget i Ängelholm

Eventuella intäkter går till bandet och välgörande ändamål.