Årets sista konsert!

Söndagen den 27 november, Första advent

Traditionsenligt spelade vi tillsammans med Måndax Spelmän lite av våra vanliga juldanslekar plus lite ur vår egen repertoar. Plats: Kronohäktet

Övriga konserter

Fredagen den 4 november

ALLA FÅR VA´ ME´ ! – Ett motto som också passar in på Lila Gatubandets tankar om vem som är välkomna att spela/sjunga med. Inom ramen för Ängelholms Kulturvecka (28/10-4/11) spelade vi Fredagen den 4 november i samband med Internationellt Knytkalas på Biblioteket i samarbete m Nilsson´s. Se bilder i vårt Fotogalleri
Evenemanget var kopplat till organisationen Scandinavia Restore Hope (hemsidan öppnas i ny flik). Organisationens mål är att försöka hjälpa ensamma människor att uppnå ett socialt sammanhang. Man arbetar särskilt med flyktingar och invandrare som har svårt att nå ut och få kontakt med andra människor. En framgångsrik integration har med öppenhet att göra, varför man välkomnar alla typer av människor, kulturer och nationaliteter.

Bjäre Runt 21/8

Även i år stod vi på torget i Grevie och gav Bjäre Runt-cyklisterna ny kraft denna söndag. Och vilket härligt väder vi fick i år. Vi var lika glada som cyklisterna.

Lördagen den 24 september firades Playing for change day över hela världen
I Ängelholm spelade vi på Stortorget tillsammans med Måndax Spelmän, mellan kl. 11-12. Vi kunde glädja oss åt ett underbart väder. Ett stort tack vill vi rikta till den härliga publiken som kommit till torget för att lyssna och sjunga med i några av låtarna.
Playing for change, PFC, är en organisation som vill förena världen genom musik. Idén bygger på tron på musikens kraft att bryta barriärer och övervinna avstånd mellan människor.
Läs om projektet Playing for change HÄR (öppnas i ny flik). På denna sida kan du följa var i världen det sker ett Playing for change event.

Måndagen den 1 augusti

hade vi glädjen av att få göra två spelningar inom ramen för Halmstad Internationella Gatuteaterfestival, på Stora torget, kl. 12.00 och kl. 15.00.
Här är hela programmet för måndagen:
Måndag 1 augusti – centrum & Andersberg
Kl. 12 Lila Gatubandet (INT) Stora torg
Kl. 13 Sam Cannarozzi (USA) Stora torg
Kl. 14 Kate Wright (AUS) Stora torg
Kl. 14-17 Change; en installation av Robert Hais (SE) Stora torg
Kl. 15 Lila Gatubandet (INT)
Kl. 16 Sam Cannarozzi (USA) Broktorpsgården
Kl. 17.30 Festivalorkestern (INT) Andersberg
Kl. 18 Kate Wright (AUS) Andersberg
Kl. 19 Cie Bivouac (FR) Andersberg


Sommarkväll i Höja

Torsdagen den 30 juni spelade vi på Sommarkväll kl. 19.00 vid församlingsgården i Höja, strax utanför Ängelholm – ett arrangemang av Svenska Kyrkan i Ängelholm.


Midsommar

Traditionsenligt medverkade Gatubandet vid Heagårdens Midsommarfirande – bl.a. till midsommardanser.

Fairtrade_logoLördagen den 14 maj
firades World Fair Trade-day och vi genomförde en spelning utanför Världsbutiken Klotet i Ängelholm, Storgatan 10, in på gården.

World Fair Trade Day infaller den andra lördagen i maj och är dagen då människor världen över firar och sätter fokus på rättvis handel. Det är viktigt fortsätta att uppmärksamma ännu fler på vilken skillnad Fairtrade gör för de människor som odlar och producerar våra varor.


Lördagen den 30 april – Valborgsmässoafton –

spelade vi i Oxhallen, Helsingborg. Mellan kl. 12.00 – 14.30 i två avdelningar.

Oxhallens Matmarknad är ett samarbete mellan lokala matproducenter och Helsingborgs Bryggeri. Här kan man köpa delikatesser och god öl, men även få sig en smakportion. Oxhallen blommar upp varje lördag mellan klockan 10.00 och 15.00.


Earth Hour

Lördag 19 mars 2016 klockan 20.30-21.30 lokal tid firades Earth Hour – världens största miljömanifestation som firas runt om i världen och då även i Ängelholm.
Världen har nu enats om att hejda den globala uppvärmningen. Det nya klimatavtalet är en historisk överenskommelse för människor, djur och natur. Men det räcker inte med ett avtal – vi måste agera också, och de närmsta åren är helt avgörande för planetens framtid.